Osteopathie
Osteopathie is een vorm van manuele therapie die gericht is op het behandelen van diverse klachten en aandoeningen door het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.
Over Osteopathie
Osteopathie is een behandelmethode waarbij bewegingsverlies in de schedel, het houdings- en bewegingsapparaat en in de organen kan worden vastgesteld. Osteopathie is een goede aanvulling bij de reguliere gezondheidszorg omdat we vanuit een holistische benadering op zoek gaan naar de mogelijke oorzaak van een klacht. Het bewegingsapparaat, organen, het centraal zenuwstelsel en de vloeistoffen, alles is met elkaar verbonden. We zijn één groot geheel.
De behandeling
De osteopaat begint de behandeling met een uitgebreid vraaggesprek om inzicht te krijgen in de medische geschiedenis, klachten, symptomen en levensstijl van de persoon. Op basis van de bevindingen uit het onderzoek zal de osteopaat een behandelplan opstellen dat is afgestemd op de individuele behoeften van de persoon.
Diagnose
De osteopaat voert een lichamelijk onderzoek uit, waarbij hij/zij de structuur, functie en bewegingsvrijheid van de weefsels, gewrichten en organen beoordeelt. Dit kan onder andere palpatie (voelen) van verschillende lichaamsdelen, tests en bewegingsanalyses omvatten.
Technieken
De behandeling bestaat meestal uit handmatige technieken, zoals manipulaties, mobilisaties, zachte aanrakingen en stretchtechnieken. Deze technieken zijn bedoeld om blokkades op te heffen, spanningen te verminderen, de bewegingsvrijheid te herstellen en de natuurlijke balans van het lichaam te bevorderen.
Advies en herstel
Naast de hands-on behandeling kan de osteopaat ook advies geven over houding, ergonomie, levensstijl en eventuele oefeningen of zelfzorgtechnieken die de persoon kan toepassen om de gezondheid te verbeteren en het herstelproces te ondersteunen.
Heeft u een lichamelijke klacht? Dan is het goed om te begrijpen wat u precies heeft.
Wat is uw klacht?
Lees meer over uw klacht en ontdek handige tips die u kunt toepassen alvorens uw afspraak.